The Ultimate Guide To θεραπεια σπονδυλων

Αυχενικό Σύνδρομο – Αίτια Από Μεσοσπονδύλιους Δίσκους

Η σπονδυλική στένωση μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί επειδή τα συμπτώματά της είναι ίδια και με αυτά άλλων συνθηκών. Συχνά, ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν ιστορικό προβλημάτων στην πλάτη αναπτύσσουν σπονδυλική στένωση ή οποιοδήποτε πρόσφατο τραυματισμό.

Η επιστημονική έννοια της φυσιοθεραπείας αναφέρεται στη θεραπεία που δύναται να πραγματοποιηθεί με φυσικά μέσα, όπως με τη βοήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας

Πως η άσκηση βοηθάει στην αντιμετώπιση του αυχενικού συνδρόμου;

Ο πόνος που παρατηρείται συχνότερα αναφέρεται σαν ενόχληση κατά τη διεξαγωγή συγκεκριμένων κινήσεων, σαν πόνος ηρεμίας ή σαν ενόχληση που παρουσιάζεται κυρίως τις βραδινές ώρες, όταν ο ασθενής προσπαθεί να κοιμηθεί.

Η κλασική πλέον μέθοδος επιδιόρθωσης της κήλης (ανοικτή επέμβαση), γίνεται με μία τομή στην βουβωνική χώρα, διάνοιξη και διατομή των μυϊκών στρωμάτων, διάνοιξη του περιτοναϊκού σάκου, επανατοποθέτηση των σπλάχνων ενδοκοιλιακά, και συρραφή του πλέγματος στα μυϊκά και απονευρωτικά πέταλα.

Την ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και την άμεση κινητοποίηση.

Τα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει στον κάθε ασθενή το αυχενικό σύνδρομο διαχωρίζονται ανάλογα με την έντασή τους, καθώς μπορεί να είναι πολύ καλά ανεκτά και ήπια έως ανυπόφορα.

Σχετικά με τον περιορισμό των δραστηριοτήτων που αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό που αποζητούμε από τον ασθενή μας είναι η αποφυγή δραστηριοτήτων που επιφέρουν πόνο ή επιδείνωση των κλινικών συμπτωμάτων που ήδη υπάρχουν.

Με διευθνείς συνεργασίες συμβάλουμε στο μέλλον της Ρεφλεξολογίας.

Τα αποτελέσματα τους είναι ικανοποιητικά αλλά λόγω της τάσεως που παρουσιάζεται μετεγχειρητικά στα μυϊκά στρώματα, ενοχοποιήθηκαν για πολλές υποτροπές (επανεμφανίσεις) της κήλης στο σημείο της επέμβασης.

Θα εκτιμήσει αν υπάρχουν κάποιες λειτουργικές – μηχανικές διαταραχές, που θα μπορούσαν να σχετίζονται με το πρόβλημα του ασθενούς, και στη συνέχεια θα προβεί στη διόρθωσή τους.

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (Βίντεο)

Οι παθήσεις σπονδυλικής στήλης αποτελούν σύνθετες παθολογίες με πολλές φορές περίπλοκη κλινική εικόνα. Οι βασικοί πυλώνες στην χειρουργική αντιμετώπιση είναι η κατανόηση των εμβιομηχανικών ιδιοτήτων κάθε σπονδυλικής στήλης, καθώς και ο σεβασμός στις νευρικές δομές που here εμπλέκονται στο πρόβλημα. Στόχος είναι η επίλυση του προβλήματος με το μικρότερο μυικό/ιστικό τραύμα χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στην λειτουργικότητα και φυσιολογία της σπονδυλικής στήλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *